Hemma!!

Heej!

Nu är jag hemma i Sverige igen. Roligt att få träffa alla här hemma men så himla tråkigt att lämna Holland. MEN jag kommer återvända med 100% säkerhet, efter gymnasiet kommer jag definitivt söka jobb där nere. Underbara land!

Dessutom fann jag en helt underbar häst vid namn crusador, aka vosje. Trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna tycka om en häst så mycket efter så kort tid. Verkligen älskar honom! Så det mest tråkiga var nog att lämna honom😢 

Imorgon ska jag starta dagen med lingongrova och sen träffa Jossan och Irina. Efter jag gjort det skulle jag mer än gärna åka tillbaka till Holland. Inte så himla mycket som lockar mig här hemma i Sverige faktiskt. Min allra största passion i livet är hästar, och att få arbeta med hästar varje dag i det landet med störst hästkultur är ju helt amazing! Kommer skriva ett inlägg om denna resan snart, kram
Veckoplanering v.43

Måndag; Skola 09.25-14.25. Deedee dressyr ridhuset
 
Tisdag; Skola 8.05-13.35. Deedee massage av Johannes, skritt.
 
Onsdag; Skola 8.05-16.00. Deedee ridlektion dressyr. 
 
Torsdag; Skola 8.05-15.50. Deedee vilar, Va med Adam (?)
 
Fredag; Skola 8.05-15.05. Deedee dressyr. Linnea kommer hem :D
 
Lördag; Jobb 09.00-17.30. Halloween fest :D
 
Söndag; Ridlektion för Lotta. Svenskainlämning
 
Jag och Adam på skolavslutningen i 9an 
 
 

Senaste veckan

Denna veckan har inte varit så bra, iallafall inte på hästsidan. Alla hästar i stallet har varit lite hängiga, och ingen har någon aning varför. Mistral har ju varit dålig ett tag men sen hade deedee även en dag i veckan då hon åt dåligt, felicity tjock i benen och yolista dålig i magen också. 
 
I måndags åkte mamma och Johanna med Mistral till sjukhuset i Slöinge. Där kollade de tänderna på henne och konstaterade att hon hade en löstand och att hela munnen på henne var helt sne. Alla tänder satt dåligt vilket i hela hennes liv har gjort att ridningen har varit jobbig för henne. Jag har alltid trott att hon varit stelare i vänstersidan och att det har gjort att hon varit svårriden, har alltid haft tanken att vi inte funkat ihop och även varit arg på henne av den orsaken. Men nu visar det sig att hon varit sne och haft ont i den sidan. Vi slipade henne lite munnen så hon ska bli mer rak. Men hon hade också en lös tand som vi nu på torsdag ska åka tillbaka och ta bort. Det kan ta upp mot 4 timmar att ta bort tanden och är svindyrt men det måste göras för att hon ska kunna äta utan problem igen. Jag kommer absolut kunna rida henne i framtiden men ska mestadel rida henne på hackamore och endast ha bett på träning och tävling där det behövs. Vill inte belasta munnen mer än nödvändigt. Fina hästen. 
 
Som tur är så blev alla hästarna bättre mot slutet av veckan, förutom Mistral då som fortfarande har kvar sin lösa tand men det löser ju sig snart. Deedee har skrittat hela veckan men igår var jag ute i skogen med henne och travade och galopperade lite, hon var pigg och tyckte det var jättekul. Idag red jag henne en stund i paddocken, tränade lite förvänd galopp och lite annat. Gick inte jättebra pågrund av hennes vila i veckan men helt okej ändå. Har även varit funktionär på klubben klubbmästerskap för storhästar och ridskolemästerkap på ridskolehästar. Min pappa var med och red på ridklubbens häst Ramona. Är så stolt över honom, han är såå duktig. Han slutade på en 4 plats i RM. Roligt.
 
Igår fyllde även min bästavän Irina år, vi åkte till jönköping för att shoppa och äta, jättemysigt. Hon är verkligen helt underbar, är så glad över att jag har henne.
 
Denna veckan bjuder på massa roligt. Lägger upp en veckoplanering senare ikväll. Kram.