Elandro

 
 
På bilderna ser ni min alldeles egna storhäst Elandro. Importerad från Danmark, född 2009. e. Sir Oldenburg ue. Zuidhorn. Har aldrig någonsin träffat en så snäll häst. Helt underbar på alla sätt och vis. Han är endast grundriden men har stor kapacitet för att komma långt. Både hans pappa och morfar har gått svår dressyr och svår hoppning så han har alla förutsättningar att bli något extra. 
 
Min tränare Ingrid Marklund visade mig honom precis efter jag provridit welsh coben som jag testade för ett par veckor sedan. Jag föll för honom direkt. Hans galopp är något alldeles extra och hans personlighet är så fin. Red honom ännu en gång nu i tisdags och när bitarna faller på plats är han otrolig. Så idag vetrinärbesiktigade vi honom och nu är han min. Helt otroligt. Han står fortfarande i Svenljungas stall där Ingrid har sina hästar, av två anledningar. Meningen var att han skulle stå där redan från början då vi har fullt i vårt stall men nu har även en häst i stallet brevid Ingrids haft kvarka så ingen häst får flytta sig därifrån. Det jobbigaste med det är att vi också har hästar här hemma som inte får bli smittade så det är väldigt jobbigt med klädbyte och dusch mellan skötsel i stallen. Vi får hoppas det går över fort.
 
Jag är iallafall otroligt glad över mitt köp och jag hoppas vi får en jättefin tid tillsammans. Imorgon ska jag enbart mysa med honom och göra mig hemmastad i stallet, på söndag däremot ska vi rida vårt första riktiga pass. Längtar. 
 
Kram
 

Mycket tankar

Hej
 
Denna veckan händer det mycket. Har inte mycket saker jag ska göra men har mycket att tänka på och det är många beslut som ska tas. Började veckan med en lugn Måndag. Slutade vid 4 eftersom vi hade en extrainsatt lektion. Åkte hem och pluggade. Mamma red Deedee vilket hon även gjort både tisdag och onsdag. Igår, tisdag provred jag en häst för andra gången. Provred samma häst förra lördagen. Det gick jättebra. Linnea sov hos mig på tisdagen. Vi badade jacuzzi och hade tacomys. Idag Onsdag har jag och alla samhällare varit i Göteborg och haft kulturdag med teater och museum. Mysig dag men jag har varit fruktansvärt trött. Kom hem till Linnea ca kl 5. Åt lite och gick sedan ut och red Chacha. Första gången jag satt på henne och hon är en otroligt fin häst. Jag fick till en fin trav tillslut men fick inte riktigt grepp om galoppen. Jag hade önskat att få rida henne i dressyrsadel. Tror att jag hade ridit henne bättre i det eftersom jag är van vid det. 
 
Nu är klockan mycket och vi ska sova. Imorgon är det lång skoldag, besök på banken, shoppa på hööks och rida diddan. Mysdag.
Jag längtar tills fredag, enda jag kan säga nu. 
 
 
 
Kramar i massor.
 

Tävlingsresultat Grästorp 24/4

Hej på er.
 
Vilken lång och tråkig dag det varit. Har inte alls varit någon kul dag. Måndag och tråkiga lektioner. Hade även en extra lektion efter skolan vilket resulterade i att jag var hemma vid 16.00 idag. Nu i eftermiddag har jag pluggat, kollat serier, badat i spaet och ätit mat. Mamma har skrittat Deedee och vi har haft spekulant på Felicity.
 
Igår var jag och tävlade i Grästorp med finaste.Jennifer Westerholm följde med vilket var roligt. Jag var med henne förra helgen och hon var med mig denna. Vi åkte ca halv 10 hemifrån. Väldigt sent jämfört med vad vi brukar åka. Det tog ca 2 timmar till Grästorp och när vi kom fram var det väldigt växlande väder och kallt. Det snöade tillochmed på vägen dit. Jag startade inte innan 13.45 och red fram i ca 40 minuter + skritt. Det kändes ganska lagom faktiskt. Tyckte att framridningen blev alldeles för lång förra helgen men denna gången var det perfekt. När jag red i collecting ring var det fint väder så jag trodde verkligen att det skulle hålla i sig. Men när jag gick in på banan och fick startsignal så började det hagla och blåsa massor. Så typiskt. Deedee som verkligen hatar regn/snö/hagel. Jag var jättenära på att utgå när jag märkte att det började hagla för jag vet hur mycket hon ogillar det. Men jag fortsatte, vilket var tur. Hon var så fin, traven var riktigt bra och jag tyckte att jag själv red bra. Hon la huvudet på sne ett fåtal gånger men i det stora hela så gjorde det ingenting. Fick 73,036 % i den klassen och det var även min sista LB någonsin på henne. Jag vann även denna klassen, blev alltså 1 av 16 starter, så glad.
 
Andra klassen gick katastrof :( På framridning och collecting ring var hon hyfsat pigg och jag trodde att det skulle hålla i sig även inne på banan men jag hade fel. Så fort vi kom in på banna dog hon. Oavsett hur mycket skänkel jag hade och hur mycket jag försökte så gick hon inte framåt. Hon behöver energin i LA klassen för att orka galoppen. Eftersom hon inte hade energin så bröt hon av i galoppen och gjorde kassa skänkelvikningar. Så tråkigt. Jag var inte alls glad efter klassen men det försvann ganska snabbt. Vi har många LA klasser framför oss. 62 % vilket var ett av de sämsta resultaten vi fått i LA någonsin, ajdå :(
 
Min fina vän Johanna blev däremot 2a i LA, grattis <3
 
Jennifer fotade mig och Deedee hela dagen men hon har inte hunnit skicka de än, när hon gjort det så lovar jag att lägga upp de här. 
Kram